В Китай започнаха да глобяват за незаконна търговия с акции

Китайският юан - бъдещата резервна валута

В Китай, в рамките на кампанията за стабилизиране на капиталовия пазар, властите започнаха да налагат огромни глоби на виновниците за "незаконна търговия с акции". В отделни случаи, нарушителите са били наказвани с глоби на обща сума от 28,42 милиона юана (4,4 милиона долара), съобщава информационният портал "Чжунго синвен ван".

Държавният комитет за контрол върху ценните книжа в Поднебесната империя съобщи още, че "в рамките на усилията за туширане на колебанията на капиталовия пазар, е забранил на големи собственици на крупни пакети с акции да продават своите активи в периода юли – декември тази година, защото излишното предлагане на хартия на фондовата борса може да доведе до по-нататъшно рязко падане на котировките", съобщава медията. Въпреки това, "четири физически лица, пет юридически лица и осем висши длъжностни лица" са се опитали да заобиколят тези забрани", се отбелязва в съобщението на регулатора.

"Техните действия са довели до сериозни нарушения на пазара и са предизвикали срив в доверието на инвеститорите", са обяснили още китайските власти.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст