ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР инвестира значителен ресурс в подготовката на бъдещите си кадри

МВР откриване на учебната година в Симеоново

На прага на новата академична година висшето учебно заведение на МВР е изправено пред нови предизвикателства, пред възможността за реализиране на нови идеи в контекста на обучението, заяви ректорът на Академията на МВР ст. комисар доц.д-р Бойка Чернева. Стъпка в тази посока е, че през настоящата година част от практическото обучение на курсантите ще се провежда от утвърдени експерти на министерството. Като съществена част от общата дейност на академията тя открои и включването в редица международни проекти и съвместни магистърски програми. Чернева приветства новите курсанти, припомняйки им, че МВР инвестира значителни ресурси в подготовката им, очаквайки от тях високи професионални резултати.

„Онова, което никой друг университет не може да ви даде, е съзнанието и самочувствието, че без вас законността и редът в държавата и обществото не биха били възможни”, с тези думи към курсантите се обърна и зам.-министър Красимир Ципов. Той припомни, че години наред възпитаниците на академията показват професионализма си, който винаги е бил оценяван високо от обществото, десетки и стотици са ръководителите от най-висок ранг, излезли от редиците на висшето учебно заведение на МВР. Затова ръководството на вътрешното ведомство разчита на Академията – от една страна да бъде съвременно обучаваща организация, а от друга – да подпомага с научния си експертен потенциал всички основни дейности на министерството. Академията трябва да намери енергията за адекватна, съвременната среда за сигурност, за промяна, с която да развие активно и съгласувано с практиките в оперативната работа своите способности и капацитет, заяви още Ципов.

Образованието има смисъл тогава, когато дава такова качество на подготовката, което да отговаря на постоянно нарастващите изисквания на българското общество, и когато отговаря на европейските критерии и стандарти, заяви в приветствието си кметът на Столична община Йорданка  Фандъкова.  Тя припомни, че, изправени пред всекидневните предизвикателства, хората основателно имат високи очаквания, но и огромно доверие към служителите на реда, които са „на терен“. Фандъкова пожела много хъс на курсантите в усвояването на специфични умения и знания, които ще им помагат в осъществяването на техните професионални задачи.

В обръщението си към участниците в тържествената церемония министърът на образованието проф. дпн Тодор Танев припомни, че Академията на МВР  помни много превратни моменти в развитието си, но успя да съхрани своята основна  цел – обучението на бъдещи служители на министерството, призвани да опазват достойнството и сигурността на хората.

На откриването на новата академична година присъстваха зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, директори на главни дирекции, Красимир Велчев – съпредседател на парламентарната група на партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, курсанти и преподаватели.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст