Общо 5700 автомобила с манипулиран софтуер е продал у нас “Фолксваген”

фолксваген

В България са продадени 5700 нови автомобила от марките "Фолксваген" и "Ауди" с инсталирания софтуер, който намалява при тестов режим данните от изхвърлените вредни емисии. Това става ясно от съобщение на дилъра на двете марки у нас "Порше БГ". 

"В резултат на вътрешната проверка на "Фолксваген" беше установено, че броят на засегнатите автомобили съответно е 3500 леки автомобили "Фолксваген", 900 лекотоварни автомобили "Фолксваген" и 1300 автомобила от марката "Ауди", се казва в съобщението.

Въпросните превозни средства са от определени години на производство и са оборудвани изключително и само с дизелов двигател тип EA 189. Вносителите успокояват, че превозните средства са технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация.

Съгласно плана за действие на "Фолксваген" като първоначална стъпка съответните клиенти ще бъдат индивидуално уведомени, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им може да бъде подобрено. Следващата стъпка от сервизната акция предвижда информиране на клиентите относно техническото решение за подобрение на автомобила им, след което те могат да уговорят час за посещение в сервиза, се казва още в съобщението. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст