ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От днес столичните пожарникари разполагат с нова сграда

пожарна  нова

Две години и половина след първата копка и с тържествен водосвет бе открита новата сграда на Девета районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в София. Съвременните и функционални помещения, отговарящи на всички европейски стандарти, бяха осветени от Браницкия епископ Григорий, който предаде на пожарникарите и гостите на събитието благослов от патриарх Неофит.

Дългогодишни са усилията на СД „Пожарна безопасност и защита на населението“ да осигури съвременна и мултифункционална сграда на пожарникарите, обслужващи столичните райони Люлин, Връбница и Банкя. Резултатът днес е една съвременна и мултифункционална сграда, заяви в приветствието си директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов. Той посочи, че идейният проект е дело и е дарен от екипа на арх. Илиян Илиев, а Министерството на вътрешните работи е инвестирало в построяването на сградата повече от 1,8 млн. лв. Софийските огнеборци вече разполагат и с чудесна техника, доставена по оперативните програми. Освен с новите пожарни автомобили и новопостроения сграден фонд, Столичната пожарна може да се гордее с най-ценния си капитал – своите служители, подчерта още гл. комисар Николов.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов поздрави столичните огнеборци с новата придобивка. Вие имате високо отговорната задача да осъществявате пожарната безопасност и защитата на населението в три от най-големите административни райони на столицата. Над 200 хиляди жители разчитат на вашата бърза и адекватна реакция, допълни още зам.-министър Ципов.

Винаги сте на първа линия, когато това е необходимо, каза в приветствието си кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя благодари на всички, оказали подкрепа при реализирането на този проект и припомни, че последната голяма пожарна в столицата е построена през 60-те години на миналия век. Днес започваме подготовката и за следващия съвместен проект – нова сграда за пожарната служба в кв. „Овча купел“, каза още столичният градоначалник. Тя пожела на софийските пожарникари повече тренировки и по-малко конкретни задачи.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова поздрави столичните пожарникари от името на премиера Бойко Борисов и заяви пълната подкрепа на българското правителство в подобряване на техниката, с която служителите на ГДПБЗН работят и  условията, при които изпълнявате задачите си. Тя припомни, че по оперативните програми  е осигурена инвестиция от над 200 млн. лева, с които бяха закупени над 420 пожарни и специализирани автомобила.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст