Устройствата с Android се използват от 1.4 млрд. души

андроид

Потребителите на устройства с операционна система Android се увеличават главоломно. Оказва се, че спрямо май 2014-а броят е достигнал 1.4 млрд. души. Всеки ден се активират около 30 хил. нови ноутбука с операционна система Chrome, като основният им потребител е образователният сектор в САЩ. Освен това по информация от Google, в момента над 10 хиляди компании тестват корпоративната версия Android for Work.

"Увеличението на потребителите на устройства с операционна система Android е 400 милиона", заяви мениджърът за продуктите Chrome и Android в Google, Съндар Пичаи, за Уол Стрийт Джърнъл. Той сподели е мнението си, че аудиторията на Android расте бързо, благодарение на развиващите се страни като Индонезия и Виетнам. Именно на тези пазари броят на притежателите на Android устройства се е удвоил за една година. Като е важно да се отбележи, че много от тях за първи път се сдобиват със смартфон.

"Голям брой Android устройства използват нелицензирана от Google версия на операционната система, в която липсват ключови услуги като Gmail, Google Play Store, Google търсене и други", не пропусна да отбележи Пичаи. Той обясни, че подобни устройства се продават особено много в Китай – пазар, който Google напусна преди пет години. Според информацията на Пичаи, над 1 милион души по света ползват онлайн магазина Gоoogle Play Store поне веднъж месечно.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст