ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Екстремистките групировки и опозицията отстъпват навсякъде в Сирия

Миг 29бг

Сирийските правителствени сили настъпват с помощта на ударите на руските военновъздушни сили. На военните са се предали 700 бойци от опозицията. Под ударите на руските военновъздушни сили в сирийската провинция Идлиб бойците от коалицията на екстремистки групировки Джейш ал Фатах /Армия на завоеванието/ са започнали да се изтеглят от главния град Идлиб и от други градове в Северозападна Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В южния сирийски град Дараа 700 бойци от сирийските опозиционни сили са се предали на сирийските военни. Те са снели оръжие според условията на местно примирие. Същевременно силите на Асад са отблъснали атаки на отряди на Ислямска държава в град Дейр аз Зур и са ликвидирали 150 ислямисти.

ИД се опитала да щурмува и нефтеното находище Ат Тим и военното летище в околностите му, но сирийската армия оказала съпротива и унищожила двете коли бомби, които терористите искали да използват в планираните от тях атаки.

Мобилна група на ИД била забелязана и унищожена югоизточно от Дамаск, докато тя се отправял към границата с Йордания. Разгромени били и отряди на ИД в населените места Хирбет-Саад, Тел, Раджем ад Давля, Ел Касър в източната част на провинция Суейда.

Под ударите на руската авиация в сирийската провинция Идлиб бойците от Джейш ал Фатах /Армия на завоеванието/ са започнали да се изтеглят от Идлиб и от други градове в Северозападна Сирия.

Те се изтеглят към границата с Турция, където се намират техни тилови бази. Коалицията Джейш ал Фатах се оглавява от Джебхад ан Нусра, сирийския клон на Ал Каида.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст