ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата никога не е получавала помощ от фондация “Америка за България”

Сотир Цацаров гл. прокурор на Б - я

"Прокуратурата, като държавна институция", никога не е получавала каквато и да е помощ от фондация "Америка за България". Това каза пред журналисти главния прокурор Сотир Цацаров, във връзка с излязлата информации, че магистрати са получавали пари от фондацията .

На въпрос може ли магистратите да бъдат независими, ако има данни, че са получавали пари от фондация "Америка за България", той отговори: "Първо, се задава въпросът за какво се вземат тези средства. Всеки отговаря за себе си. Всяко получаване на средства поставя въпроса дали това влияе върху независимостта. Не ме карайте мен да коментирам финансовата политика на "Америка за България".

Във връзка с писмото на финансовия министър Владислав Горанов, че няма да одобри повишаването на заплатите на магистратите, гласувани от ВСС, той заяви: "Не съм запознат с точния текст на писмото на министъра на финансите. Проведох разговор с него и в резултат на това очаквам писмото да бъде изпратено до мен и до председателите на върховните съдилища. Постигнехме и уговорка за среща, защото всеки от нас трябва да чуе позицията на другата страна. По-добре да проведем един разговор и да кажем дали има резултат от него, отколкото предварително да го обявим за безперспективен", заключи обвинител №1.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст