ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Свикват кредиторите на ЦСКА на 22 октомври

ЦСКА стадион Българска армия

Цялото имущество на Пррофесионален футболен клуб ЦСКА е поставено под запор и възбрана, наложени от Софийския градски съд. Кредиторите  на ЦСКА се свикват на първото си общо събрание на 22 октомври следобед. Събранието ще се проведе в сградата на Софийския градски съд. Дотогава временният синдик, назначен от съдия Хайгухи Бодикян, която е докладчик по делото за фалита на футболния тим, трябва да е изготвил доклад за състоянието на клуба.

Както вече стана известно, с решение от 2 октомври т. г. състав на СГС откри производство по несъстоятелност срещу футболния клуб. За начална дата на неплатежоспособността му е посочена 31 декември 2014 година.

Процедурата по фалит е поискана от фирма "Юнис" ООД заради задължение в размер на  104 000 лева, които е трябвало да бъдат заплатени за строително-ремонтни работи в базата в Панчерево, ползвана от армейците. Това става ясно от решението на съда, което вече е публикувано в Търговския регистър.

Назначената от съда експертиза обаче показва, че финансовото състояние на клуба е лошо. Задълженията на клуба към дата 31 август 2015 година са възлизали на 30 948 000 лева. А пак според експертите, с наличните си парични средства клубът не може да ги погасява.

"Изложеното дотук води до извод, че оценката на краткосрочната платежоспособност на ответника (б.ред. ПФК ЦСКА),  а също и рентабилността му е сравнително неблагоприятна. Водещият коефициент на общата ликвидност е на стойност под нормата, в дейността си дружеството отчита загуби, като тенденцията за анализирания период е намаляване на активите на дружеството. Видно е от заключението на съдебно-счетоводната експертиза, че са налице значителни затруднения в дейността на длъжника, настъпили в периода на второто шестмесечие на 2014 г. и продължаващи и към настоящия момент, дължащи се на загуба на собствен капитал след извършена преоценка на активите и пасивите", констатира съдия Бодикян в решението си.

Решението за откриване на производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА подлежи на незабавно изпълнение, въпреки че е възможно да бъде обжалвано и пред Софийския апелитевен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст