Сидеров ще поиска имунитета на Цацаров, ако той поиска неговия

Парламент Пресконференция Атака Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е категоричен, че няма основание имунитетът му да бъде свален. Вместо това той възнамерява да съди ръководствата на Софийска градска прокуратура и МВР и да поиска имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров, ако той поиска неговия. Това стана ясно от изявление на атакиста преди заседанието по делото, по което той е подсъдим за инцидента на Летище Варна.

Повод за изказването му пък стана среднощния инцидент, при който Сидеров и неговият съпартиец Десислав Чуколов влязоха в пререкание с продавача на магазинче на ул. ”Раковски”, твърдейки, че там се продават наркотици и цигари без бандерол. От прокуратурата се заканиха да поискат сваляне на имунитета на двамата народни представители.

"Ще съдя главния секретар на МВР Георги Костов, говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова, шефа на столичната полиция Младен Маринов и градския прокурор Христо Динев", категоричен е Сидеров. По думите му брифингът, който беше даден в събота с началниците на МВР и прокуратурата, е изнасяне на данни по разследване, които не могат да бъдат изнасяни. 

Сидеров отново повтори тезата си, че е подал сигнал в полицията след собствено разследване за контрабанда и продажба на дрога в София. Според Сидеров него закрилят контрабандата.

Волен Сидеров отрече той съпартиецът му Десислав Чуколов да е удрял граждани или полицаи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст