ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До месец – присъда за Цветан Пъков, прегазил малкия Петьо в Панагюрище

Съд Пловдив

В 30-дневен срок Пловдивският апелативен съд ще се произнесе по жалбата на Цветан Пъков, осъден на 4 години затвор, затова че прегази в Панагюрище 6-годишния Петьо Гевечанов. Шофьорът обжалва решението на Пазарджишкия окръжен съд, който му наложи възможно най-тежкото наказание след съкратена съдебна процедура, тъй като подсъдимият признава изцяло вината си. Шофьорската книжка на Пъков се отнема за 7 години, съобщава Радио-Пловдив.

Катастрофата стана на 14 април, тази година в Панагюрище. Тогава Пъков с мощното си „Ауди“ блъсна Петьо, който карал колело на пътя.

„Съдът наложи да подзащитният ми най-тежката присъда, като се съобрази само с утежняващите вината обстоятелства. Искаме от апелативните съдии да намалят това наказание, тъй като по делото има и смекчаващи обстоятелства“ – заяви адвокатът на Пъков Константин Симеонов.

Прокуратурата настоя присъдата на Пъков да се запази, тъй като с нейната строгост се показва отношение към децата на пътя. „Децата са беззащитни на улицата и трябва да ги пазим, защото са нашето бъдеще. Ако Пъков беше карал с 50 км/ч, а не със 78, както се оказа, катастрофата е била предотвратима“ – заяви прокурор Огнян Урбалов.

На делото присъстваха родителите и близки на Петьо, които държаха плакат с неговия лик. „Искаме присъдата да се потвърди. Пъков и досега не се е извинил на семейството. Той ще продължава да кара така, затова нека излежи пълната си присъда“ – заяви майката на момчето Десислава Гевечанова.

Родителите поискаха от магистратите и връщане на вещите на Петьо, тъй като Пазарджишкият съд е постановил унищожаването им. „Тези вещи имат сантиментална стойност за нас и затова искаме да ни ги върнат“ – сподели майката на детето.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст