ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фейсбук ще ни предупреждава за хакерски атаки

хакерски атаки във фб

Фейсбук започва да защитава потребителите си, ако заподозре, че са обект на хакерска атака. За тази цел сайтът пуска ново известие, което ще предупреждава притежателите на акаунти, ако възникнат съмнения, че профилът им е станал мишена на хакер, който работи от името на държавата.

"Започваме да показваме това допълнително предупреждение, защото тези типове атаки са по-напреднали и опасни от останалите и силно препоръчваме на засегнатите хора да предприемат необходимите действия, за да подсигурят всичките си онлайн акаунти", заяви отговорникът по сигурността във Фейсбук Алекс Стамос в публикация в блог. Той обясни, че предупреждението ще се появява ако сайтът има сериозни подозрения, че дадена атака би могла да бъде спонсорирана от правителството.

От Фейсбук съобщават, че ако даден потребител види въпросното известие, това не означава, че самият сайт е бил хакнат. Всъщност ще значи, че компютърът или смартфонът на човека има зловреден софтуер, който хакерите използват, за да получат достъп до профилите им.

Именно по тази причина, ако получите известието, трябва да го приемете сериозно. Освен това от компанията дават съвет на потребетелите си да реконструират или заместят всяка система, която е възможно да е била засегната от зловреден софтуер. В допълнение от полза ще бъде и включването на одобрение при влизане в сайта.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст