ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Районна прокуратура- Петрич привлече и задържа организатор на купуване на гласове

Човек с белезници

Районна прокуратура – Петрич провежда разследване за престъпления против политическите права на гражданите. В хода на разследването са събрани доказателства за това, че от есента на 2015 г. до 19.10.2015 г. в гр. Петрич лицето Христо Сиркаров е организирал предлагането и даването на облаги на 25 лица от гр. Петрич с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция по време на местните избори в Община Петрич, съобщиха от държавното обвинение.

Установено е още, че на 18.10.2015 г. Сиркаров е предложил на едно лице от гр. Петрич сумата от 20 лева, за да го мотивира да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия по време на местните избори 2015г.

Христо Сиркаров е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 167 ал.3 НК и по чл. 167 ал.2 от НК и е задържан от прокурора до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура – Петрич да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст