ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

САЩ отново са обект на кибератаки от китайски хакери

хакери

Въпреки подписаното споразумение между Китай и САЩ правителствата да не участват в корпоративен шпионаж, американски фирми продължават да са обект на китайски хакерски атаки. Информацията е на онлайн изданието CNET, което се позовава на обявление от компанията за киберсигурност CrowdStrike. Данните за набезите са придобити от платформата на компанията, която се използва от много фирми във Fortune 500. Атаките обаче са били засечени навреме и предотвратени. Няма пробив в системите, но от CrowdStrike призовават бизнеса да повиши вниманието си.

Според данните на CrowdStrike, има 11 американски компании, които са станали обект на кибератаки от свързани с китайското правителство хакери. Това се случва на фона, че само преди няколко седмици Китай и САЩ се споразумяха правителствата им да не използват хакерски атаки срещу компании. В същото време обаче CrowdStrike допълва, че първата хакерска атака е била само ден след подписването на споразумението. От компанията за киберсигурност твърди, че тези набези продължават и в момента.

"Трябва да знаем какви параметри и срокове са били заложени, за да можем да разберем дали пактът е провал", заявява технически директор на CrowdStrike Дмитри Алпетрович. Коментарът е направен по повод липсата на информация от страна на двете държави, които така и не са публикували подробности около споразумението. По тази причина може и да има срок преди то да влезе в сила.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст