Кандидат-кмет на Бареков “завлече” застъпници

Протестиращи пред централата на "България без цензура"

Десетки протестиращи се събраха в петък (30 октомври) в София пред централата на партията на евродепутата Николай Бареков "България без цензура". Хората недоволстваха, че не са им изплатени обещаните между 50 и 100 лева, заради които са станали застъпници и наблюдатели за формацията на вота за кметове и общински съветници. 

Потърпевшите показаха пред репортер на "БАНКЕРЪ" копия от протоколи, с които искаха да влязат в покоите на останалото от Барековата формация, за да си получат парите. Това обаче не се случи. Охранители без никакви отличителни знаци бяха застанали на входа на сградата, където се намират и офисите на фирми, нямащи нищо общо с пловдивския борец против цензурата.Гавазите разпитваха всеки, който искаше да влезе, каква работа има в нея. 

Недоволните обясниха, че са излъгани лично от кандидат-кмета на "България без цензура" за район "Младост" Светослав Кофелев. От партията се опитали да им платят едва по 25-30 лева. Между другото, изборните резултати показват, че въпросният Кофелев е събрал … 0.27% от гласовете в "Младост". 

Стигна се до скандирания "Искаме си парите", "Къде е Бареков", "Къде е Календерска" и "Кой ще ни плати". Събралите се "обсъдиха" и плачевните резултати на Мария Календерска, която бе кандидат за кмет в столицата. По думите им в секциите, където са били наблюдатели или застъпници, Календерска получила едноцифрен брой бюлетини. 

Не е за първи път последователите на Бареков или лично той да дължат пари. В края на септември миналата година около партийната централа пак се бяха събрали хора не получили заплатите си от компания, чийто собственик бе именно евродепутатът. Бившият телевизионен водещ и шеф на ТВ7 бе "завлякъл" свои служители с над 150 хиляди лева. Но тогава бяха времената, когато Бареков обещаваше на едро, че ще става премиер и ще създаде 1 млн. работни места. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст