Борисов ще участва във форум в Пекин

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Четвъртата Среща на върха на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Форумът има за цел да засили икономическите връзки. Стремежът на Китай е до 2020 година да бъде удвоен търговския обмен със страните от региона, както и да реализира крупни инфраструктурни проекти в тях.

Специална кредитна линия в размер на 10 млрд. щатски долара е заделена за осъществяване на съвместни проекти в областта на инфраструктурата, високите технологии, зелената икономика, стимулиране на китайския бизнес да участва в изграждане на индустриални и технологични зони във всяка от 16-те държави от региона. Страната ни разглежда инициативата като допълващ елемент на партньорството между Евросъюза и Китай.

В Пекин всички правителствени ръководители от региона ще разговарят с президента Си Цзинпин. Борисов ще се види и с колегата си Ли Къцян. Част от българската делегация са представители на фирми от земеделието, винопроизводството, туризъм, козметика с розово масло и електроника. Те ще се включат в организирания от Българската агенция за инвестиции форум в Шанхай. Китай остава най-големият търговски партньор на България в Азия

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст