Путин заминава на среща за газа в Иран

путин рохани

Руският президент Владимир Путин ще проведе в Техеран редица двустранни срещи, включително с президента на Ислямска република Иран Хасан Рохани и Върховния ръководител на Иран аятолах Али Хаменей. Преговорите ще се проведат в кулоарите на срещата на върха на Форума на страните-износителки на газ (ФСИГ), предаде ТАСС.

Това ще бъде третата среща между Путин и Рохани за тази година, съобщи пред журналисти помощникът на руския президент Юрий Ушаков. С Хаменей руският лидер се е срещал само веднъж – преди осем години на Каспийската среща на върха в Техеран.

Голямо внимание на преговорите с иранското ръководство ще бъде отделено на актуалните международни проблеми – "разрешаването на конфликта в Сирия, реализирането на Съвместния всеобхватен план за действие по отношение на иранската ядрена програма, борбата с тероризма и в частност – противодействието на групировката "Ислямска държава", посочи Ушаков.

Руският държавен глава ще се срещне и с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов и с други лидери, участващи в срещата на върха.

Единствената досега визита на Владимир Путин в Иран е през 2007 г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст