СГП предаде на съд шведка и сириец, пренесли фалшиво евро през границата

Прокурор

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд / СГС / обвинителен акт срещу Дженифър Бьорклунд и Лоранс Хадат за това, че на Аерогара София, в съучастие помежду си, пренесели фалшиво евро. На двамата са повдигнати обвинения по чл. 244, ал. 1, пр. 3, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Докато се намирали в България, Бьорклуд и Хадат се сдобили с неистински парични знаци с курс в чужбина –  76 броя банкноти в копюри от 100 евро и 50 броя от същата валута в копюри от 50 евро. Двамата решили да изнесат фалшивите пари през границата на страната.

Хадат опаковал банкнотите в пакет, който Бьорклуд поставила в куфара си. После отишли до летище София, тъй като възнамерявали да летят до гр. Гьотеборг. На аерогарата шведската гражданка чекирила багажа си, преминала през граничен контрол и се качила на борда на самолета, с който трябвало да пътува. Междувременно Хадат бил спрян за проверка. След като установили, че е придружаван от Бьорклуд, митничари решили да извършат проверка и на нейния багаж. Така били открити и иззети фалшивите пари, а двамата – задържани.

В хода на разследването върху част от неистинските банкноти разследващите открили дактилоскопни следи. Посредством изготвена експертиза е установено,  че те са идентични с дактилоскопните отпечатъци на Лоранс Хадат.

Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст