ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕС позорно капитулира пред неоосманиста Ердоган

Велизар Енчев

Заради 2 милиона сирийски бежанци на турска територия, с които Турция рекетира европейците, Евросъюзът е готов да приеме като пълноправни членове 70 милиона турци и да се раздели с християнските ценности. Това заяви независимият депутат Велизар Енчев, лидер на "Движение за радикална промяна "Българската пролет" относно споразумението между ЕС и Турция за решаването на бежанския проблем. 

По този повод ЕС се ангажира да даде 3 млрд. евро безвъзмездна финансова помощ на Турция, както и по-лек визов режим за турските граждани. Според Енчев всичко това е позорна капитулация на европейците пред неоосманисткия режим на турския президент Ердоган. 

"Предоставяне на безвизов режим за всички турски граждани и ускоряване на преговорите за еврочленството на Турция в ЕС са две съдбоносни грешки, които ще ускорят ислямизацията на Стария континент и ще укрепят репресивното управление на Партията на справедливостта и развитието. Турция е сред главните виновници за кръвопролитната война в Сирия, открито воюваща с легитимното ръководство на сирийския президент Башар Асад и подкрепяща Ислямска държава, изкупувайки добивания на черно нефт в окупираните от ислямистите територии в Сирия и Ирак. Нещо повече – Турция атакува по въздуха кюрдите в Сирия и Ирак, обявявайки това за борба с ислямския тероризъм. На този фон решението на ЕС е цинично, защото награждава Турция за агресивната й политика в Близкия изток, вместо да я порицае и подложи на икономически санкции, както това направи Руската федерация след свалянето на нейния самолет в сирийското въздушно пространство", посочи още Енчев. 

Той настоява Народното събрание да разгледа организираната преди три години подписка на 250 хиляди български граждани относно свикването на референдум за бъдещето членство на Турция в ЕС. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст