“БАНКЕРЪ” връчи своите награди

БАНКЕР НА ГОДИНАТА

Вестник "БАНКЕРЪ" връчи за 22-и път наградите "Банкер на годината" на стилна церемония в столичния ресторант "Скай плаза".

Въпреки сложната финансова и икономическа ситуация вестник "БАНКЕРЪ" продължи традицията си запазена повече от двадесет години – да отличи мениджърите на онези финансови институции, които запазиха стабилност през 2015-а.

"Много съм щастлива, че сме обградени от близки хора, с които сме работили 22 години. Знам, че за банките бе една трудна година, защото имаше много международен натиск върху финансите, имаше и вътрешни проблеми. Лихвите падаха драстично, правилата се промениха в движение. Очаквам, че ликвидността се покачи без да може да бъде пласирана сред добри клиенти, от което страда цялата банкова система. Бизнесът също не се чувства разкошен, защото необходимото финансиране не идва при него, няма данните, така че да стигне до него, няма и условията.  Съжалявам да кажа тези неща, те рефлектираха и върху медийната среда. Мисля че се почувства значително разделение, което вие също сте го усетили по начина, по който отразяват всички медии вашата дейност. Ние като печатна медия бяхме подложени на неописуем натиск през изминалата година. Не ни беше никак лесно от гледна точка на рекламните бюджети, които бяха орязани, респективно и нашият бюджет.  

Не ни беше лесно по много причини включително и поради едно твърде неприятно говорене за наградата на вестник "БАНКЕРЪ", която едва ли не се събирали няколко души на маса, решавали да дадат по пет лева и който даде седем, той я печели.

Аз съм готова да кажа пред всички, че подобно нещо не се е случвало и не е възможно да се случи. Готова съм да кажа пред всички, че ако някой е бил свидетел на такова нещо го каня ей сега да излезе и да го потвърди, защото мисля, че това е най-авторитетната, най-некупуваната награда, невъзможна да бъде купена – нито в миналото, нито в днес. Мисля че вестник "БАНКЕРЪ" затова е останал единственият независим, без политически гърбове и без икономически групировки, затова е останал толкова независим, защото никой не е могъл да му повлияе, нито при избора, нито при вземането на решения. Единственият, който обаче винаги му влияе са вашите госпожи и господа банкери. Така както сте се трудили през годините, така ви излизат резултатите и вторият фактор, който винаги е влияел е банковият надзор, с ние неизбежно сме съгласували всяко свое решение за даване на една или друга награда.

Всеки награден може да си носи наградата с огромната гордост, че тя не е купена, не е и подарена без заслуги. И ние от този човек, който я е получил, очакваме да я защити не само в годината, която я е получи, но и занапред", каза при откриването на церемонията главният редактор на вестника г-жа Бистра Георгиева.

 

За утвърждаване на управляваната от него банка и за безапелационно съхраненото доверие на клиентите наградата "Банкер на годината" за 2015 -а бе връчена на Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК. Наградата връчи главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова.

"Тази награда би стояла добре в ръцете на всеки от банкерите. Като си спомням ние като банка какво преодоляхме през изминалите години и гледам колегите от другите банки си давам сметка, че всеки от тях е минал през този ад. Да управляваш е трудно и лесно, да управляваш малка банка е преди всичко трудно. Да управляваш чуждестранна банка е трудно и лесно, а да управляваш банка с български капитал е по-скоро трудно. Затова твърдя че всеки един от тук присъстващите колеги я заслужава", заяви при награждаването Андронов. 

За съхраненото доверие на акционерите наградата "Банкер на годината" за 2015-а бе присъдена на главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова. Наградата връчи председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Радвам се че успяхме да преодолеем всички изпитания и да запазим доверието на само на акционерите, но и на клиентите, и на служителите. Благодаря за подкрепата на всички колеги и на онези които ни подкрепят. Благодаря специално на вестник "БАНКЕРЪ", че толкова години прави това събитие специално за нас", каза Димитрова.

Наградата "Банкер на годината" за 2015 г.  за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара получи изпълнителният директор на "Банка ДСК" Доротея Николова. Наградата връчи зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов.

"Изключително съм трогната и ръзвълнувана. Благодаря на вестник "БАНКЕРЪ", който ни информира нас гилдията толкова много години, но още по-важното, информира обществото за много неразбрани и зле разбрани въпроси. Пожелавам българската банкова система да има интелигентни, борбени,  успешни мениджъри и банки", заяви Николова. 

За проявеното умение за разумно управление на риска с приза "Банкер на годината" за 2015-а бе отличен изпълнителният директор на ОББ Стилян Вътев. Наградата връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Ако тази награда вече е моя собственост, мога да се разпореждам с нея. Затова ще я дам на изпълнителния директор на Обединена българска банка Радка Тончева, която вече е 20 години в тази сфера", каза Вътев. 

 

Отличието в класацията за мениджър на най-добро управляващо дружество получи Мадлен Минева, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на "Райфайзен асет мениджмънт (България)" ЕАД.

Наградата за инвестиционен посредник, представил се най-добре на капиталовия пазар през 2015-а бе присъдена за втори пореден път на Радослава Масларска, председател на Съвета на директорите на "ЕЛАНА Трейдинг" АД.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст