ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Яневагейт, Сезон 2, Епизод 1: ДПС владее ДАНС, това е!

Янева-Ченалова

езонЯШефката на най-големия и важен съд в страната, разписала над 15 000 СРС за 3 години по искане на службите, включително срещу посолства, е категорична: „Службите са си на ДПС“.

Румяна Ченалова й суфлира, че това е последният бастион на тази партия. Янева продължава с анализа, че ако пипнат службите трябва да скачат на ДПС и „той Бойко затва казва… няма да ги пипам“.

Така двете съдийки на практика потвърждават думите на ген. Атанас Атанасов от 4 февруари т.г., че службите са използвани за “политически услуги на ДПС” и „влиянието на ДПС в службите е непокътнато“. На 14 февруари бившият шеф на НСС добави, че главният секретар на МВР и началникът на ДАНС са хората, чрез които ДПС узурпира службите за сигурност.

„Премиерът знае това, но при тежкото икономическо състояние на страната и скорошната политическа криза, търси укрепване на държавата и не желае отваряне на нови фронтове. Страх го е да не се разклати крехката коалиция“, оправдава позицията на Борисов ген. Атанасов.

Разговорът на Владимира Янева и Румяна Ченалова е от 19 февруари. Лазаров и Писанчев подадоха оставки на 6 март, след като вътрешният министър хвърли оставка.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров направи прозрението, че сценарият „Яневагейт“ е дирижиран от София, като имплицитно визираше ДСБ и Радан Кънев. Новият запис потвърждава тази смела теза, но концентрира съмненията върху шефа на вътрешната комисия Атанас Атанасов, който директно трябва да бъде привлечен като „сценарист“, а имунитетът му да бъде свален. Това, че Янева и Ченалова още през февруари споделят, повтарят и потвърждават изявленията на Атанасов за влиянието на ДПС в силовите структури, може да породи съответните разсъждения най-малкото за една и съща позиция между събеседниците в записите и депутатът от ДСБ.

Подобна хипотеза също така обяснява и острата нападка, отправена публично и официално от ДСБ срещу Биволъ преди 2 седмици. Медията и екипът ни бяха обвинени именно от тази политическа партия в провеждане на “хибридна война” целяща умишлено дестабилизиране на държавата, чрез разкриването и публикуването на #Яневагейт. Абсурдно и нелепо това обвинение срещу нашата медия беше обвързано в маниакален стил с жълти публикации срещу Радан Кънев в една от медиите на Пеевски. Явната подмяна на реалните проблеми постига единствено заблуждаване на масовото обществено мнение. Изправени сме пред безпрецедентния абсурд как Главният прокурор, чието име е сериозно замесено в разкритите записи, обвинява в политически сценарий за преврат ДСБ. В същото време пък същото това ДСБ обвинява в тайнствена конспирация за готвен преврат срещу втория режим на Борисов не друг, а Биволъ.

Според нас е недопустимо един независим политически Главен прокурор да политизира евтино с най-големия досега скандал за разкриване на корупционното Задкулисие в Съдебната система. А обвинената от него политическа сила пък да прехвърля вменената й вина към една доказала се като независима и международно утвърдена българска медия в “хибридна война” и държавна дестабилизация. Тази атака дължим само заради това, че си позволяваме да си вършим професионално и обективно работата и да предоставяме на обществеността истини и факти, за които тя има пълното право да бъде информирана.

Блъскаме си главите и се чудим в чия ли болна фантазия възникнаха подобни изводи!? Словоблудството срещу Биволъ е свързано с опит за размиване на сериозността за зависимостта и корупцията в Съдебната система на България, която е международно скандално известна и заради която страната ни е подложена на мониторинг от ЕК в глава “Правосъдие и вътрешен ред”. И срещу която ние се борим неотклонно години наред.

Разбира се, в хода на досъдебното производство, образувано от СГП (където шеф е „Ицооо“ от записите), трябва също да се проверят всички фризьорски салони в София за тайни микрофони. Колкото до разпечатките от Viber, те могат да почакат до изтичането на 30 месечния срок, в който се съхраняват от фирмата. Интересно би било също, дали Съдебната палата и Прокуратурата ще предоставят надлежно на самите себе си видеозаписите от камерите за вътрешно наблюдение, както и разпечатките от служебните телефони от кабинета на Главния прокурор.

Ето и какво казват  двете каки:

ВЯ: Мда, той затва е. Службите са си на ДПС

ВЯ: И тва е последната…

РЧ: Последният бастион.

ВЯ: Ами да. И ако ги пипнат трябва да скачат на ДПС.

ВЯ: И той както той Бойко затва каза: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст