ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Папа Франциск: Фундаментализмът е болест на всички религии

папа франциск

Папа Франциск осъди фундаментализма, заявявайки, че той не е част от религията, а е болест на всички религии. "Фундаментализмът е винаги трагедия. Той не е религиозен, в него няма Бог, той е идолопоклонничество", добави главата на Римокатолическата църква, предадоха световните агенции. 

"Ние, католиците, също имаме някои, даже много фундаменталисти. Те вярват, че знаят абсолютната истина и хулят другите с клевети, правят зло. И казвам това, защото това е моята Църква", подчерта той.

Папа Франциск заяви, че светът е на прага на самоубийството вследствие на затоплянето на климата и че международната общност в Париж трябва да действа сега или никога.

"Не съм уверен в резултатите на срещата за климата, но това, което мога да кажа, е че трябва да се действа сега или никога", заяви вчера папата пред медиите в самолета, с който се връщаше в Рим след обиколката си в Африка.

След конференцията в Киото през 1997 г. не е постигнато много, а всяка година проблемите стават по-тежки. Сега, "да използваме една по-силна дума, изглежда сме на прага на самоубийството", подчерта аржентинският папа. "Почти всички, които се намират в Париж, искат да направят нещо. Вярвам, че ще го направят, имат добрата воля и се моля за това", добави той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст