ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

След протест на Окръжна прокуратура-В. Търново: осъдителна присъда за неплащане на данъци

Съд Велико Търново

След протест на Окръжна прокуратура-Велико Търново срещу оправдателна присъда, апелативната инстанция призна подсъдимия Ангел Н. К. за виновен и го осъди за престъпление по чл. 255 ал. 3, вр. с. ал. 1 т. 2, пр. 1. от НК.

Апелативен съд-Велико Търново уважи протеста на прокуратурата, като основателен и призна Ангел К. за виновен в това, че на 31 март 2008 г. в гр. Велико Търново избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗКПО за финансовата 2007 година на „НИК 2007” ЕООД, представляващи дължим корпоративен данък, като потвърдил неистина в подадена в ТД на НАП – Велико Търново по реда на чл. 92 от ЗКПО годишна данъчна декларация на НИК 2007 ЕООД за данъчния финансов резултат и дължимия годишен корпоративен данък, като данъчните задължения са в особено големи размери – 46 893, 09 лева.

Осъжда го на три години лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено при условията на чл. 66 НК за срок от пет години. Със същата присъда е наложена конфискация на лек автомобил и заплащане на направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст