ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трима осъдени за колетна измама, след одобрено споразумение на Районна прокуратура-Велико Търново

Прокурор

Съдът одобри постигнатото от Районна прокуратура-Велико Търново споразумение, с което трима бяха осъдени, след като се признаха за виновни за колетна измама – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2 вр. чл. 209, ал. 1 от НК.

На 5 октомври 2015 г. в гр. Велико Търново и гр. Горна Оряховица, след предварителен сговор Димитър З., Софка А. и Емилиан В. – тримата от  гр. Горна Оряховица, с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали в заблуждение жена от гр. Велико Търново, че са служители на частна куриерска фирма и че тя трябва да приеме колет с билки и лекарства, изпратени от сина на нейна позната, за които да заплати сумата от 3664 лева и с това й причинили имотна вреда в размер на 2000 лв., представляваща част от исканата сума.

Емилиан  В. е осъден на единадесет месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Димитър З. е  две години лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от четири години, а  Софка А. – на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Одобреното от  съда споразумение има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Присъдата е приведена в изпълнение и Емилиан е приведен в Затвора в Ловеч.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст