Депутатът Методи Андреев покровителствал контрабанден канал за горива

методи андреев

Сигнал за контрабанда на гориво в Асеновград е подал генерал Валентин Петров, лидер на АБВ в Пловдив. Това е станало преди месец, когато областен управител беше Розалин Петков, който е и председател на ПП ГЕРБ в Пловдив област. На пресконференция ген. Петров заяви, че хора свързани със структурите на  ГЕРБ покровителстват тази контрабандна схема. Това са  търговци близки до народния представител Методи Андреев, твърди Валентин Петров, съобщава Радио-Пловдив.

Според данните, с които разполагал той, става дума за горива, които се доставят от района на Перник и се продават без документи, съответно за тях не се плащат акцизи. Това ставало най-често в района на основния път от Пловдив за Асеновград.  Горивото е най-често за комбайни, камиони и трактори, доставяно с мобилна цистерна.

Румен Петков, заместник-председател на партия АБВ заяви в Пловдив, че това е пореден груб случай, в който Методий Андреев се намесва в защита на хора от ГЕРБ в областта. Той уточни, че Комисията по етика в НС разглежда случая, в който сред намеса на Андреев са уволнени началниците на РПУ в Първомай и Асеновград. 

Петков и Петров смятат, че той е в конфликт на интереси и би трябва да остава в Парламента.  Почтеността изисква Методи Андреев да се оттегли, ако съответната комисия докаже наличието на явна политическа намеса в работата на независимите институции, коментираха двамата от АБВ.

Методи Андреев заяви за Радио Пловдив, че твърденията на лидерите от АБВ са абсурдни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст