ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Собственици на казани за ракия от Пловдив и областта излязоха на протест

казан

Собственици на обекти за изваряване на ракия от Пловдив и областта излязоха на протест пред администрацията на община Пловдив. Като причина за недоволството те посочиха внесеното от депутата Емил Димитров предложение за промени в Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Те предвиждат да бъде намален обемът на съдовете за дестилация от 1000 на 500 литра и обектите да работят от 1 юли до 31 декември.

Протестиращите посочиха, че ограничаването на работното време ще доведе до освобождаване на работници, които на практика са наети целогодишно. Според Стоил Атанасов, председател на потребителската кооперация, собственик на казан в село Брани поле "поправките в закона обслужват големите фирми, производители на алкохол". Ако поправката мине ще трябва затворя ракиджийницата, след като преди две години заради промени в наредбата се наложи да затворя един от общо двата казана.

Ограничаване на дейността на обектите ще занижи приходите ни, а оттам и възможността да обслужваме кредитите си, коментираха други от протестиращите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст