ОИК в гр. Главиница все още не е получила решение на ВКС за присъда срещу кмета на Главинишката община

вкс

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Главиница все още не е получила решението на Върховния касационен съд /ВКС/, оставил в сила присъда срещу кмета на Главинишката община на Силистренска област Насуф Насуф, за да вземе решение за прекратяване на правомощията му, каза председателят на комисията Костадин Янков.

Новоизбраният кмет Насуф Насуф от ДПС е осъден за извършено длъжностно престъпление през 2007 година, когато пак е заемал този пост. Върховният касационен съд е потвърдил решението на Варненския апелативен съд, постановил присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност три години. На първа инстанция в Окръжния съд в Силистра той беше оправдан.

Насуф Насуф е областен председател на ДПС. Беше и областен управител на Силистренска област. На местните избори Насуф спечели кметския пост срещу опонента си от Реформаторския блок Хюсеин Хамди.

Общинската избирателна комисия в Главиница трябва да получи решението на Върховния касационен съд, за да предприеме мерки за прекратяване на правомощията на новоизбрания кмет и да се насрочат нови кметски избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст