ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Христо Иванов следи дебатите за конституцията в залата

Парламент - Бюджет 2016 Христо Иванов

Правосъдният министър Христо Иванов дойде в парламента, за да слуша дебатите за промените на конституцията, които ще бъдат проведени днес преди гласуването на членовете им на второ четене. Днес е съдбовния ден Х за бъдещето поне на трима министри – Христо Иванов, Тодор Танев и Николай Ненчев, както и участието на Реформаторския блок в управлението оттук нататък.

След поредица от сблъсъци между и в партиите от управляващата коалиция днес се търсят 180 или поне 160 гласа. На първо четене промените в основни закон изненадващо събраха 184 гласа с участието на депутатите от "Атака".

Днес "златният пръст" от миналия мандат в лицето на лидера на "Атака" Волен Сидеров също е в залата. Какво ще предприеме обаче той след поредицата от свалени мандати по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, както и след ареста му си остава загадка до финалното гласуване.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст