ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Внесоха обвинителен акт за измама при доставка на леки автомобили от Германия

ауди

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Владимир Д., на 28 г., от гр. Пловдив, за измама с цел имотна облага при условията на продължавано престъпление – престъпление по чл. 209 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Владимир Д. е предаден на съд за това, че в периода от 13 март 2013 г. до 30 юни 2013 г. е въвел в заблуждение две лица, че ще им достави от Германия леки автомобили, като за това е получил капаро, но не е извършил сделката. По този начин е причинил на двамата пострадали имотна вреда в размер на общо 5 478 лева.

На 13 март 2013 г. обвиняемият Владимир Д. се срещнал с двамата пострадали в гр. Пловдив, пред които обяснил, че се занимава с внос от Германия и продажба на автомобили, акумулатори и гуми. Той показал снимка на лек автомобил „Ауди А6“ и предложил да им го продаде, като определил цена за колата и разходите до Германия. Обвиняемият Владимир Д. обяснил още, че имало и втори автомобил „Мазда 6“, който щял да докара за себе си от Германия.

Двамата свидетели се занимавали с автомобили и установили, че предложението е изгодно. Те му дали капаро за първия автомобил, после харесали втория и дори поискали да докара трети автомобил „Ауди А3“, за които също дали предварително пари. Автомобилите не били получени от двамата пострадали, нито пък парите за доставките възстановени.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст