ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Благословената съблазън

клм

Какво може да е по-скучно и традиционно от един възпоменателен календар на католическата църква? Не бързайте с отговора. Новият Calendario Romano за 2016-а предизвика истински фурор в социалните мрежи заради качеството на черно-белите фотографии и одухотворената красота на младите католически свещеници, които по традиция присъстват на страниците на всеки от месеците. Някои от тях фигурират и в календарите на Ватикана от предишни години, но всеки път се появяват и нови лица.

По думите на фотографа Пиеро Паци всички снимки са на истински служители на църквата, а не на платени модели. Нещо повече, той неведнъж е заявявал пред медиите, че героите на неговия проект са фотографирани направо на улиците на Рим, без никаква предварителена подготовка. И макар работата на Паци да има силен резонанс най-вече сред дамската аудитория, маестрото твърди, че основната му цел била да покаже на целия свят тясната връзка между живота и светостта. Така или иначе, Calendario Romano е сред най-популярните сувенири сред туристите. Цената му е фиксирана – 10 евро, и може да бъде купен от вестникарските павилиони около Ватикана или да бъде поръчан в интернет.

Calendario Romano се издава от 2003 година. Повечето свещеници, които са се съгласили да позират за него, държат да останат анонимни. Колкото до най-разгорещите ценителки на мъжката красота, те не бива да забравят, че младите момчета от страниците на календара спазват обет за безбрачие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст