ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кънев: Тройната коалиция не си е тръгвала от управлението

радан кънев

Няма вариант, в който лидерът да е в опозиция, а партията да е на власт. Естествено, че ако решението на партията е да остане на власт, моето решение ще бъде да отстъпя лидерския пост. До неделя ще е ясно. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Дарик радио.

"Ако страната ще се управлява от ГЕРБ, ДПС и АБВ без реформи, предсрочни парламентарни избори са по-доброто решение, заяви още съпредседателят на Реформаторския блок. По думите му решението с кого ще управлява ГЕРБ е личен избор на премиера Бойко Борисов. Залогът дали България ще се управлява от бившата тройна коалиция е много по-голям от единството на Реформаторския блок", посочи още Радан Кънев.

„Блокът е само на две години, тройната коалиция дойде на власт през 2005 година и сякаш да не си е тръгвала. Дали ще си тръгне тази коалиция, дали ще си тръгне ДПС заедно с Първанов под ръка от управлението или пък те ще бъдат на власт, но ще имат истинска опозиция, защото видях парламент, в който няма опозиция – доста странна гледка, това решение е много по-важно от единството на една партийна коалиция", каза  той.

"При положение, че ГЕРБ, заедно с ДПС могат да съберат 200 души мнозинство около това да няма реформи, те спокойно могат да дадат отговор на въпроса дали искат предсрочни избори или искат да си управляват така. Много е важна стабилността, но стабилност, при която България не се променя като правосъдие, като икономика, като обществени поръчки, преди всичко като огромна политическа корупция и една партийна партизанска администрация, която смазва под тежестта си цялата държава – това е стабилност, в която не вярвам", заяви Кънев.

По думите му ако България продължи да се управлява без реформи, тя ще рухне много тежко: „Ако това е мнозинството в българския парламент, което видяхме в сряда, сякаш да има избори е по-доброто решение. Най-голямата партия трябва да реши действително, защото начинът, по който тръгна тази година на управление, с непрекъснато отслабващ импулс за реформи през цялата година, накрая с кулминацията отказ от правосъдна реформа чрез едно мащабно решение на огромното мнозинство от народните представители, не дава сигнал, че в момента може да се пречупи тази тенденция", допълни той.

По думите му с това решение парламентът е засилил напълно безконтролния съветски модел на прокуратура в България, който е доказано неефективен.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст