ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ердоган: Искаме да развиваме стратегически отношения с Русия

ердоган

Турция иска да продължава да развива стратегическите отношения с Русия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от ТАСС.

Анкара не е поддръжник на конфликта в отношенията с Русия, каза още турският държавен глава пред журналисти в самолет на връщане от Туркменистан, информира турската телевизия Хабертюрк.

Ние успешно развивахме отношенията с Русия през последните 10-11 години и искаме това да продължава, посочи Ердоган. Той говори във връзка с инцидента със сваления руски бомбардировач Су-24 на 24 ноември.

Този инцидент, станал заради това, че неразпознат самолет наруши въздушното пространство на Турция и не отговаряше на предупрежденията, ни кара да се замислим и ни разстройва. Пилотът не слуша предупрежденията. В тази ситуация нашите пилоти изпълниха задълженията си. Инцидентът стана заради грешка на пилота, не реагирал на предупреждения, каза Ердоган.

Това, което сега трябва да направим, е да преодолеем проблема по дипломатичен начин, като не даваме възможност за ескалация на напрежението, добави турският президент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст