ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лидерите на реформаторите решават да останат ли заедно

радан кънев

Петимата лидери на партиите от Реформаторския блок се събраха в централата на СДС на ул. "Раковски"134, заедно с четиримата министри, излъчени от блока, без образователния Тодор Танев.

Изпълнителният съвет на РБ обсъжда общата позиция и действията си оттук нататък с оглед на създалата се ситуация сред партиите от съюза.

"Блокът е силен, когато е по-голям и по-единен. В тази поска ще продължим да работим и затова разбирайте нашето мълчание до момента като усилие и действие в тази посока", каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов преди срещата. Той посочи, че позицията им е РБ да бъде максимално консолидиран, единен и силен.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски също бе категоричен, че ще се запази целостта на блока.

Мисля, че ние винаги сме били едни от най-големите поддръжници на запазването на Блока и той да продължи по начина, по който е работил до момента, като не се отклоняваме от основните принципи, които възприехме още в началото, каза лидерът на БЗНС Николай Ненчев. На въпроса дали Ненчев би подал оставка като военен министър, той отговори: "Бих направил всичко, което реши РБ, защото ние сме част от него и се съобразяваме с решенията".

Радан Кънев и Меглена Кунева отказаха коментари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст