ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дончева: Орязването на конституционните промени е победа за Борисов, Цацаров и ДПС

Татяна Дончева председател на ПП "Движение 21"

Преформулирането на Конституционните промени означава победа на главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Бойко Борисов и кръгове около ДПС. Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева на пресконференция.

„Обстоятелството, че премиерът игра мачле по време на гласуването, а вицепремиерката, която отговаря за сферата и която е от Реформаторския блок, също не присъстваше там, говори, че те въобще не са гледали достатъчно сериозно на тези конституционни промени. Тази битка във войната за конституционното преформулиране на съдебната система приключи с победа на главния прокурор и министър председателя. И на кръговете на ДПС, които подкрепят това“, посочи Дончева. 

Тя допълни, че партията и ще подкрепи протестите, защото поведението на магистратите не е израз на политически пристрастия, а проява на гражданска и професионална съвест и призова те да излязат с ясни послания какви промени са необходими.

В новия правосъден министър, лидерът на "Движение 21" не вижда шанс за съдебна реформа. „Екатерина Захариева е човек със скромни професионални възможности. Важното е, че тя е безконфликтна, предизвиква радост у главния прокурор. Това е най-яркото доказателство, че няма нищо да се пипне, което да смущава "падишаха“, заяви Дончева.

Лидерът на „Движение 21“ смята, че е възможно да се стигне до предсрочни избори, като не изключи те да са инициирани от ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст