ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Папата призовава към отрезвяване

папа франциск

Папа Франциск отслужи традиционната меса в полунощ по случай Коледа в базиликата "Свети Петър” в Рим. Той предупреди 1.2 млрд. католици по целия свят да не се ”опияняват” от материалните си притежания.

Той призова за повече отрезвяване в един свят, обсебен от "консуматорство и хедонизъм, богатство и разточителство". Франциск говори пред около 10 хил. души. По-късно днес той ще направи традиционното си коледно обръщение от централния балкон на площада "Свети Петър".

На снощната меса папа Франциск каза, че Коледа е време, в което "още веднъж да открием кои сме ние". Той призова вярващите да покажат същата простота като бебето Исус, "родено в бедна ясла въпреки неговата божественост”, за да вдъхновят живота си.

"На фона на една култура на безразличие, която нерядко се оказва безмилостна, нашият живот трябва да бъде благочестив, изпълнен със съчувствие, състрадание и милосърдие”, каза главата на римокатолическата църква.

"В свят, който твърде често е безпощаден към грешника и снизходителен към греха, ние трябва да култивираме в себе си силно чувство за справедливост, да разпознаваме и да вършим Божията воля”, призова още папата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст