ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов няма да взима страна в конфликта между Доган и Местан

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Истанбул с турския си колега Ахмед Давутоглу

Премиерът Бойко Борисов е разговарял с турския си колега Ахмет Давутоглу заради разцеплението в Движението за права и свободи, потвърдиха за Нова от правителствената пресслужба. 

В разговора, който е бил още в сряда, Борисов е обяснил, че няма да взима страна по конфликта между почетният председател на партията Ахмед Доган и досегашния лидер Лютви Местан и че вътрешнопартийните отношения в ДПС не бива да са залог на отношенията между България и Турция. 

Припомняме, че Лютви Местан и трима депутати – Шабанали Ахмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов, станаха независими и ще напуснат както партията, така и парламентарната група на движението.

Местан заяви, че засега е рано да се каже дали ще прави нова партия. Той потвърди, че след срещата в Боянските сараи е прекарал няколко часа в турското посолство в София, за да гарантира личната си сигурност. 

"И хиляда пъти да бях убеден, че ще ми се отреже главата заради декларацията за сваления руски самолет, пак щях да я произнеса", заяви в Момчилград Местан.

"Защо мислите, че е тази кампания? За да се прикрие очевадният факт за едно решение за изключването ми от партията и от снемането от ръководните позиции, което не се подкрепя от широката маса избиратели на ДПС. Въпреки това, решението е факт, аз го приемам, но не приемам нито начина, по който се взе, нито основния мотив, с който съм освободен от заеманите отговорни постове и съм изключен от партията", заяви още Лютви Местан.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст