ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мерките за опазване на горите от незаконната сеч не дават резултат

незаконна сеч

Предприетите мерки за опазване на горите от незаконната сеч не дават желания резултат, защото количеството на конфискуваната контрабандна дървесина не е намаляло през тази година. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Преди всички“ директорът на Изпълнителната агенция по горите Тони Кръстев. До декември 2015 г. общо около 12 000 куб. м е задържаната незаконна дървесината, като малко по-малко е облата дървесина, малко повече са задържаните дърва за горене в сравнение с предходните години. Това горе-долу е една тенденция, която трудно се променя.

Според Кръстев това, което обезсилва труда на всички лесовъди, е ниската събираемост на глобите. Обикновено събираемостта е около 12-15%.

В началото на тази година ще се опитаме да предложим за обсъждане промяна в Наказателния кодекс. Нашето предложение е всички нарушители, които имат повече от три наказателни постановления, влезнали в сила, следващите им нарушения да бъдат третирани като престъпления, а не като административни нарушения. Тъй като в наказването на престъпления ефективността е много по-голяма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст