ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Руските туристи отново гледат към България

руснаци черно море

След спирането на полетите до Египет търсенията за посещения в България са нараснали, предаде ТАСС, позовавайки се на Асоциацията на руските туроператори.

За ноември 2015 г. е отчетена положителна динамика в търсенията на почивки само в 13 от страните в Топ 30 – Тайланд, Индия, Виетнам, Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания, отбелязва асоциацията на туроператорите.

В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър. Неговото място е било заето от Шри Ланка. България не е в класацията Топ 10.

Нарастване на броя на руските туристи в България догодина прогнозира и пресаташето на туристическата фирма "Тез тур" Лариса Аханова, цитирана от  Лента.ру.

Според нея руските туристи, които не могат да почиват в Египет, ще се насочат предимно към Обединените арабски емирства, Кипър, Израел, Тайланд и Шри Ланка. Очаква се и ръст на посещенията в България, Гърция и Кипър, прогнозира тя.

Аханова посочва, че от 1 януари България ще свали цените на визите за руски граждани от 35 на 10 евро. Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни, и предлага множество варианти за почивка – балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и гастрономически туризъм.

Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата "ол инклузив", подчертава тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст