Меркел: Бежанците са шанс за Германия

меркел

Канцлерът Ангела Меркел е убедена, че Германия успешно ще преодолее миграционната криза, и смята, че ако бъдат взети правилни мерки, притокът на бежанци представлява шанс в бъдеще. Това заявява канцлерът в новогодишното си обръщение, записано за телевизията, чийто текст беше разпространен предварително от пресслужбата правителството.

По думите й много проблеми, като епидемията от ебола в Африка, сега са отстъпили на заден план, а други, които ни вълнуваха още през 2014 г., не са загубили своята актуалност и през тази година. Сред тях са войната в Сирия и зверските убийства на терористичната групировка "Ислямска държава".

Преди година в навечерието на Нова година предупредих, че последица от тези войни и кризи е увеличаването на бежанците в целия свят, каквото не е имало от времето на Втората световна война, напомни Меркел. Несъмнено притокът на толкова хора ще изисква от нас още много. Това ще струва много време, сили и пари, особено предвид важната задача за интегриране на тези, които ще останат тук в дългосрочна перспектива, подчерта тя.
Нашите ценности, традиции, нашето разбиране за право, нашият език, нашите закони и правила обединяват нашето общество и са главното условие за добро и основано на взаимно уважение съвместно съществуване на всички хора в страната. Това се отнася до всеки човек, който иска да живее тук, заяви Меркел.

Според нея в случай на успешна интеграция на бежанците в германското общество страната ще спечели както от икономическа, така и от обществена гледна точка. "Убедена съм, че при правилни действия притокът и интеграцията на такъв голям брой хора в бъдеще представлява шанс", каза тя.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст