ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Германия са шокирани от масовите нападения на емигранти срещу жени в Кьолн

кьолн

В германския град Кьолн бе свикано извънредно заседание на местните власти с участието на представители на силите на реда. Политиците и гражданите в страната са шокирани от масовите сексуални посегателства срещу жени и ограбването им в новогодишната нощ на централно място в града.

Около 80 жени са се оплакали от сексуални нападения и грабежи в навечерието на Нова година в близост до централната гара, която е близо до прочутата Кьолнска катедрала. По данни на полицията в инцидента са били замесени около 1000 пияни и агресивни млади мъже. Нападателите са имали арабски или северноафрикански вид и са били на видима възраст между 15 и 35 години, по данни на полицията, като най-малко една жена е била изнасилена, а много са били ограбени.

Полицията е била разположена в района заради тълпите по Нова година, но не успяла да забележи инцидентите. Първоначално групата е мятала по празнуващите фойерверки и след като е била разпръсната от полицията на групи от по 20 – 40 души, е започнала да обгражда женските компании на площада. Заподозрените са били вече известни на полицията заради честото джебчийство във и около централната гара на Кьолн.

Кметът на Кьолн Хенриете Рекер нарече атаките чудовищни. "Ние не можем да позволим това да се превърне в зона на беззаконие", каза тя, настоявайки, че не може посетителите на града да се опасяват от такива случки.

По темата се изказа и федералният министър по въпросите на семейството Мануела Швезиг. "Жените не са дивеч за отстрелване! Нападения срещу жени са отвратително деяние. Все едно от каква националност са престъпниците и каква религия изповядват, те трябва да бъдат издирени и да им се потърси отговорност и то с цялата строгост на закона", обяви тя.

“Категорично не приемаме отвратителните нападения. Всички виновни трябва да понесат заслужено наказание. Това е ново измерение на организирана престъпност”, подкрепи я федералният министър на правосъдието Хайко Маас.

Лидерът на главния полицейски съюз в Северен Рейн-Вестфалия Арнолд Пликерт нарече престъпленията "масивна атака срещу основните права" и заяви, че трябва да има правосъдие дори това да има "политически неудобни" последствия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст