ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Двама мъже от Нови пазар са задържани за притежание на наркотици

листа марихуана

Двама мъже от Нови пазар са задържани за притежание на наркотични вещества. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен. Криминалисти от полицейското управление в града предприели претърсване в дома на 32-годишен местен жител вчера по обяд, след получен сигнал.

В дома му, в книга с размер на тухла и партизански истории – „Овчарчето Калитко“, в изрязан в нея тайник, са намерени 49 хапчета с лого „S“, бяло вещество под формата на бучки, три грама суха листна тревна маса и буркан с 28 семена. Пред полицаите мъжът обяснил, че това са наркотични вещества екстази, амфетамини, марихуана и семена за марихуана и са негова собственост. Той е в изпитателен срок на наложена условна присъда за наркотици, известен е на полицията и с шофиране в нетрезво състояние с 3 промила алкохол.

Пред жилището му преди претърсването е установен 20-годишен мъж, също от Нови пазар. Извършен му личен обиск. Намерени са две пакетчета, всяко с по 4,7 грама суха листна маса с вид на марихуана. Последвало претърсване в дома му, където са намерени и иззети 79 семена, пет жълти таблетки с лого усмивка и малко над 12 грама суха тревна маса. Намерените вещества от двете жилища са иззети, назначени са експертизи. Образувани са две досъдебни производства.

Всички действия по разследването и документиране на престъпленията са под надзор на прокурор от Районна прокуратура-Нови пазар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст