ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сорос предупреди за нова световна финансова криза

Джордж Сорос

Джордж Сорос предупреди, че световните финансови пазари са изправени пред нова криза и инвеститорите трябва да внимават. Милиардерът говори по време на икономически форум в Шри Ланка.

Според него Китай се затруднява в откриването на нов път за растеж и обезценяването на местната валута прехвърля проблемите си върху останалата част от света. Затова той предупреждава, че е възможно да се повтори катастрофата от 2008 година.

Връщането на положителните лихви върху кредитите е предизвикателство за развиващите се страни, а икономическата ситуация в момента наподобява тази от 2008 г., малко преди избухването на глобалната финансова криза.

Световните пазари понесоха тежък удар през първата седмица на януари, а обезценяването на юана задълбочава притесненията за стабилността на китайската икономика, която се пренасочва от инвестиране и промишлено производство към сектора с услуги. Почти 2.5 трлн. долара бяха загубени от стойността на световните компании от началото на годината, а загубите в Азия се задълбочиха допълнително днес.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст