ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Специализираната прокуратура обвини служители в ДАНС и МВР

Специализиран съд и прокуратура

На 6 януари 2016 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за изнудване. Тримата са задържани на 5 януари 2016 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения за участие в ОПГ и изнудване са повдигнати на Георги Георгиев, служител в ДАНС, Цено Филипов, служител в сектор „Обезпечаване на местата за лишаване от свобода към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР и Борис Рангелов. На Рангелов е повдигнато обвинение и за отвличане. Той е задържан на Летище „София“ минути преди да напусне страната.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. В периода от 7 декември 2015 г. до 24 декември 2015 г. участниците са принудили чрез заплахи иракски гражданин да им предаде сумата от 30 000 евро. Иракчанинът бил отвлечен от улицата от Борис Рангелов, за да му бъде обяснено, че ако не предаде исканата сума до 10 дни, ще бъде вкаран в затвора, в дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак.

По случая са използвани специални разузнавателни средства.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст