Ченалова пак в ДАНС: Всичко в днешния запис е вярно

Янева-Ченалова

Всичко в разпространените днес записи е вярно. Това каза Румяна Ченалова, която около 10:00 часа тази сутрин влезе за пореден разпит в ДАНС. Ченалова дойде без адвокат и каза, че не знае за какво я викат, но по всяка вероятност е като свидетел, след като е уточнено, че не й е необходима защита.

По-късно стана ясно, че в агенцията е привикана и Владимира Янева.

Припомняме, по-рано днес сайтът „Биволъ” разпространи нов запис, от който се разбира, че човек на много висока властова позиция е купил на своя любовница къща в Барселона за 1.5 млн. евро, а освен това е поддържал интимни отношения със съпругата на свой приятел от кръга „Котараците”, като тя му е била „протокол”.

Според Ченалова, в деня на отстраняването на Владимира Янева, бившата шефка на СГС е прекарала няколко часа в дома й, където са водени тези разговори. Мъжът е адв. Момчил Мондешки, каза още Ченалова. Според нея той се укрива заради нещо, след като е отказал няколко пъти на Етичната комисия на ВСС да бъде разпитан по истинността на тези записи.

"Ние много пъти сме говорили, много прелюбопитни неща са казани. Интересно защо никой не ме е извикал да ме пита", каза с усмивка Ченалова.

На въпрос на журналисти, защо от днес започва да излиза новата серия от записи, Ченалова каза, че по всяка вероятност това е заради вчерашното прекратяване на проверката и посещението на министър-председателя във Висшия съдебен съвет.

Колко пъти е идвала и колко разговори е имало между двете съдийки, Ченалова не помни, но каза да попитат охраната в сградата, където живее, защото може да имат записи на влизанията на Янева.

На въпрос на bTV кой е сложил записващото устройство, тя отговори, че е по-добре да се провери дали това не са СРС-та

Припомняме, Владимира Янева, лично или чрез адвоката си, нито един път не е отрекла, че е имало такива разговори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст