Пункт за регистрация на автомобили искат карловци

кат

Карлово иска в населеното място да бъде открит пункт за регистрация на автомобили. Това стана ясно на среща между областния управител Здравко Димитров и кметовете от областта по проблемите на сигурността и полицейската обезпеченост на населените места. „Ще направим възможното в Карлово да бъде открит такъв пункт. Ще помогнем на общината да засили видеонаблюдението, като кандидатства с проект по програма на Европейския съюз“ – заяви след края на заседанието областният управител и допълни:„Лъки вероятно ще остане с един полицай, тъй като там престъпността не е висока", цитиран от  Радио Пловдив.

По-нататък може да бъде изтеглен един полицай от Асеновград и пренасочен за родопската община“ – съобщи Здравко Димитров, който изтъкна, че видеонаблюдението е приоритет за сигурността в областта. „Лъки е община с 3300 души и с 8 населени места плюс общинския център. При нас престъпността наистина не е висока – предимно дребни кражби по домовете. Затова пък имаме видеонаблюдение на всички входно-изходни артерии на общината, което обезпечава донякъде сигурността в общината“ – заяви кметът на Лъки Валентин Симеонов.

Областният управител Димитров изтъкна, че ще свиква периодично такива срещи, за да решава постепенно проблемите на сигурността на населените места.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст