След кражбите в село Мечка – умишлени палежи за сплашване

пожар

След кражбите в село Мечка се появиха съмнения и за умишлени палежи, с цел хората да бъдат сплашвани, за да мълчат пред полицията. Славка Тончева от Мечка е на 75 години. Бивш учител, сега пенсионер. Вече е свикнала с така наречената битова престъпност. „Къщата ни е обирана около 30 пъти”, разказва Славка.

Последното посегателство е в имот на дъщеря ѝ преди две седмици. В наследствената къща влизат неизвестна група хора. Следите им открива на следващия ден. 75-годишната жена алармира полицията и информира дъщеря си, че е влизано в имота ѝ. Синела Тончева е анестезиолог в Плевен и посещава къщата на родителите си през уикендите. Разпространява слух в селото, че камери в имота ѝ са заснели крадците и след два дни покривната конструкция и сградата са обхванати в пламъци. Половината от къщата изгаря.  

Съмненията на Синела Тончева са за умишлен палеж. Прокуратурата разследва случая. От МВР-Плевен заявиха, че има двумесечен срок, за да излязат с резултат дали пожарът е умишлен и има ли връзка между взлома и пламъците. Поставен в обяснителен режим, пред поредния сигнал, носещ лоша слава на селото, кметът на Мечка се усъмни да има извършено престъпление в имота на Синела Тончева. Жителите на селото обаче мислят другояче.

От пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Плевен отчетоха, че през последните месеци в село Мечка има спад на кражбите, което не значело, че няма грабежи. За повечето нямало сигнали и жалби или попадали в графа „незначителни липси и суми“ – откраднато било на стойност под една минимална работна заплата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст