Няма информация за търсене на агитки за участие в организирания за днес национален протест

протест

За днес в социалните мрежи се организира "Национален протест срещу безобразията в България". Протестът под мотото "Национална стачка – Тук сме" ще се проведе днес от 15 часа пред сградата на парламента. Председателят на Сдружението на българските футболни привърженици – Елена Ваташка, отрече да има информация, че има покана към групово участие на футболни фенове в събитието:

"Аз нямам такава информация. Медийната съветничка на премиера да каже, с какви точно оперативни досиета работи МВР, с незаконния регистър за лица, извършили някакви правонарушения по време на футболни мачове – този незаконен регистър е безсрочен… И МВР, когато му хрумне, когато реши да пречи на хората да изразяват своите граждански позиции, започва да рови в този регистър, започва да профилактира хора, които може би нямат никакво намерение да участват в това събитие, дори даже да не са чули за него, и си позволява да пречи на техните абсолютно конституционни, граждански права.

Ситуацията в България е такава, че във всеки ден има поне няколко много сериозни причини за искане на радикална промяна на управлението на България, каза в "Преди всички" Елена Ваташка.

"Не разбирам, след като във фейсбук пространството всекидневно циркулират стотици събития, защо точно за днешното се активира такъв кризисен пиар от страна на Министерски съвет, на Министерство на вътрешните работи, който прави впечатление с няколко момента: първо – те искат да омаловажат това, което този протест си е поставил като някаква кауза. Не виждам, след като има толкова причини за недоволство, защо се разиграва тази истерична параноя около това събитие точно днес и защо по този начин се демотивират хората да се интересуват от някакви възможности за гражданско участие в наистина трагичните събития, в които е потопена България", заключи тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст