Разкриха контрабанда на цигари на стойност близо два милиона лева

контрабанда цигари

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково се провежда разследване за контрабанда на цигари в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

На 26 януари 2016 г. на ГКПП Капитан Петко войвода митнически служители от Митница – Пловдив са извършили проверка на автоцистерна, управлявана от българския гражданин Петър Х. на влизане в страната ни от Р Гърция. При сканирането на автомобила с рентген митническите служители са установили несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари. При извършената допълнително щателна митническа проверка е установено, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата- вход към резервоара на автоцистерната. След отваряне на вратата е установено, че в празния резервоар има тютюневи изделия.

Установено е, че се пренасят 254 390 броя кутии цигари, от които 199 460 броя кутии с марка „COOPER“ и 54 930 броя кутии с марка „R.G.D.“, всички без акцизен бандерол. Стойността на цигарите  е 1 907 925 лв.

С извършения оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Цигарите са иззети.

Водачът на автомобила – Петър Х. е задържан от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем за това, че на 26.01.2016 г. на ГКПП Капитан Петко войвода, е  пренесъл през границата на страната ни от РГърция в РБългария, без знанието и разрешението на митниците и чрез използване на специален автомобил марка „Ивеко“ стоки за търговски цели в особено големи размери – 254 390 броя кутии цигари, всички без акцизен бандерол на обща стойност 1 907 925 лв., като деянието представлява особено тежък случай – престъпление по чл.242 ал.4 пр.1 вр. ал.1 б.”Д” от НК.

Разследването се провежда от разследващ митнически инспектор и продължават спешните действия по разследването.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст