Съдия Гайдурлиев пусна срещу 2 хил. лв. човек на Оризарския-обвинен за отвличане

Съд - Бургас

Стойчо Радев-Камбаната беше освободен от ареста срещу минимална гаранция от 2 000 лв. Магистратът от Бургаския Окръжен съд Яни Гайдурлиев прецени, че няма опасност Камбаната да се укрие или да извърши друго престъпление, както и да повлияе на разследването, което вече било приключило. Според съдията може да се направи обосновано предположение, че Радев заедно с Недко Койчев и Ангел Тръпчев- Кемала са отвлекли 29-годишен мъж пред бургаската ЖП гара.

На 12 декември Радев отново беше арестуван, тъй като е напускал многократно къщата си в Оризаре въпреки наложената му мярка "домашен арест". На 26 ноември Камбаната дори е бил спипан в Слънчев бряг, докато кара колата си без книжка.

Това вече преля чашата и прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража, което бе уважено от БОС. Радев обаче обжалва определението в Апелативния съд, където не последва съществена промяна. Прокурорът бе категоричен, че предходната съдебна инстанция правилно е изменила мярката му за неотклонение. Държавното обвинение се позова  на  множеството регистрирани случаи на нарушаване на домашния арест, които органите на МВР са установили.

В архивите на съда е и делото от 2010 година, когато Камбаната бе съден като част от бандата на Христо Иванов – Ичо Оризарския, приближен до Митьо Очите. През последните години Камбаната имал бизнес с варена царевица в Слънчев бряг, твърдят негови близки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст