И Първанов поиска оттеглянето на Кунева

георги първанов

Лидерът на АБВ Георги Първанов призова да бъде оттеглена кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието. Това стана ясно от думите му по време на брифинг даден в парламента. 

Първанов поиска широки преговори между партиите в Народното събрание и избор на друг кандидат, който да наследи досегашния министър Тодор Танев. От АБВ, които са част от управляващото мнозинство вече обявиха, че няма да подкрепят Кунева. На пресконференцията Първанов изтъкна още, че дебатът за робството е противопоказен, така както е било през 90-те години събарянето на паметници от комунизма, както и премахването на символи от това време. Така било и с дебатите преди няколко години заради проучване, че клането в Батак е било мит.

Първанов коментира също предложението на БСП за закриването на комисията за досиетата не е убедително и предложи тя да стане подструктура към дирекция "Архиви". 

Гласуването на кандидатурата на Кунева в парламента е насрочено за днес в 14 часа. Тя ще бъде представена от вицепремиера Томислав Дончев, защото премиерът след заседанието на Министерския съвет, заминава на посещение в Лондон.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст