ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Брюксел ще стартира наказателна процедура срещу Гърция

Протест на гръцки земеделциОпашка с чакащи камиони тирове пред българо-гръцката граница блокирана заради протестите на гръцките фермери.Гърция

"Европейската комисия ще стартира процедура срещу Гърция за неизпълнение на европейското законодателство и може да ѝ бъде наложена глоба, заради блокадата на гръцката граница", съобщи министърът на външните работи Даниел Митов. По думите му България използва всички инструменти в търсене на решение на кризата. 

"Гръцката държава трябва да си свърши работата и да отпуши пътя", каза още той и обясни, че гърците отказват да спазват собствения си закон и България може единствено да продължи да оказва натиск. Според Митов проблемът се корени във вътрешното напрежение в Гърция, тъй като има огромен проблем с два закона, внесени от правителството на Алексис Ципрас. 

Министърът обясни, че компенсации свързани със загубите от блокадата, трудно могат да се търсят. Една от възможностите е българските превозвачи да съдят гръцката държава в местни съдилища, но все още се обсъжда колко реалистичен е този вариант.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст